Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών/ριών

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ

                                       … όπως θα έπρεπε να είναι!

 

Ο NiVo στο ΤΕΙ;

Στις 17/10/19 είχε κανονιστεί από τις πρυτανικές αρχές μία εκδήλωση για την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών/ριών, η οποία θα ήταν μία “αφιλοκερδής” προσφορά του καλλιτέχνη NiVo.

Ποιος είναι ο NiVo;

Πραγματικό όνομα Νίκος Βουρλιώτης. Ηθοποιός. Μέλος των Goin’ Through, 25 χρόνια γνωστοί για τον μισογυνικό και σεξιστικό τους στίχο. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας και αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού, με το συνδυασμό του νεοδημοκράτη Λάμπρου Μίχου. Επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης. Φανατικός υποστηρικτής του ΚΚΕ. Συνεργάτης του χρυσαυγίτη Ν. Σφακιανάκη για πρώτη φορά το 2013 και ξανά το 2018. Ambassador γνωστού οίκου μόδας.

Τι συνέβη τελικά στις 17/10;

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης και χωρίς να έχει εμφανιστεί το κοινό, μία ομάδα φοιτητών/ριών, πολιτικά αντίθετη με την μέχρι τώρα στάση ζωής του καλλιτέχνη και την μικροπολιτική των πρυτανικών αρχών, εμφανίστηκε ως μοναδικό κοινό και ακύρωσε την συναυλία με την φυσική της παρουσία. Να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου με τον  NiVo και τους συνεργάτες του, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η σεξιστική τους νοοτροπία.

Ποιος είναι ο Καλδής;

Νεοφιλελεύθερος νεοδημοκράτης. Νυν πρύτανης. Τέως αντιπρόεδρος του Μιχάλη Μπρατάκου (2013-2017), γνωστός για την ακραία υπεξαίρεση χρημάτων που έχει γνωρίσει το ίδρυμα μέχρι σήμερα. Διοικητικός υπάλληλος (2017-2019) και undercover ενορχηστρωτής του νόμου Γαβρόγλου και της συγχώνευσης ΤΕΙ Αθηνών και ΤΕΙ Πειραιά. Στο διάστημα Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου (2017-2018) και κατά την διάρκεια της κατάληψης στην διοίκηση για τον νόμο Γαβρόγλου, ως αρμόδιος για τις μισθοδοσίες επέλεξε να μπλοκάρει τις πληρωμές των εργαζομένων, ρίχνοντας το φταίξιμο στους καταληψίες.

Μήπως είναι τυχαίο;   

Στο ξεκίνημα του ως πρύτανης, ο Παναγιωτάκης (Καλδής) επέλεξε να καλωσορίσει τους πρωτοετείς φοιτητές φέρνοντας στο Πανεπιστήμιο ανεκδιήγητους καλλιτέχνες και πολυεθνικές εταιρίες, την ίδια ώρα που σε αρκετά τμήματα δεν υπάρχουν αίθουσες για τα μαθήματα, οι υπότροφοι (απαραίτητοι καθηγητές για την διεξαγωγή των εργαστηρίων) δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις τους λόγω έλλειψης χρημάτων κ.α. Επιλέγει έτσι, να ρίξει στάχτη στα μάτια των φοιτητών/ριών, αφού την ίδια στιγμή περνάει και το νομοσχέδιο που αφορά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (ν+2, διαγραφή φοιτητών, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.).

Αυτό δεν είναι σίγουρα τυχαίο (!) 

Επειδή όλα είναι θέμα μάρκετινγκ ο Παναγιωτάκης φρόντισε να βάλει τις γραμματείες να ενημερώσουν τηλεφωνικά τα σπίτια των πρωτοετών φοιτητών/ριών για την εκδήλωση. Φαίνεται όμως, να παρέλειψε να ενημερώσει, ειδικά όσα φοιτούν στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ότι ενώ η πρυτανεία και η κοσμητεία της σχολής καλλιτεχνικών σπουδών γνωρίζουν τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα τις δράσεις του καθηγητή Κ. Κολοκυθά, επέλεξαν να του δώσουν ξανά διδακτικές ώρες στο τρέχον εξάμηνο.

Ποιος είναι ο Κολοκυθάς;

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, ο Κώστας Κολοκυθάς είναι πάνω από 20 χρόνια καθηγητής στο ΤΕΙ αλλά μόλις πέρυσι βγήκαν τα άπλυτα του στη φόρα. Άπλωνε τα ξερά του πάνω σε φοιτήτριες και έγινε γνωστός για τις πολλές παραβιαστικές του πράξεις.

Τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής;

Τον τελευταίο χρόνο μια ομάδα φοιτητών/ριών είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την απουσία της φυσικής του παρουσίας από τους χώρους της σχολής. Λόγω των τελευταίων όμως εξελίξεων που προαναφέραμε, βρισκόμαστε σε θέση να οργανωθούμε απέναντι στον Κολοκυθά και το παρεάκι του.

 

Καλούμε λοιπόν σε συζήτηση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 12:00, στην Αίθουσα Προβολών (ισόγειο ΣΚΣ), όσα άτομα ενδιαφέρονται να ενεργήσουν απέναντι στην συγκάλυψη πρυτανείας-κοσμητείας, καθώς και απέναντι στην έως τώρα δράση του Κολοκυθά.

 

 

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

 

NI UNA MENOS

 

 

  Ατομικότητες από το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *